Door deel te nemen aan buitenlesactiviteiten leer je nieuwe mensen kennen, word je uitgedaagd en ontwikkel je je in de breedste zin van het woord!

Ook jij hebt talent! Misschien weet je al waar je goed in bent, misschien wil je dat ontdekken. Dat kan! Het is bij ons heel gewoon dat je ook buiten de lessen om actief bent. Zo verleg je jouw grenzen en ontdek je waar je interesses liggen.

Talentlessen Steinhagenseweg

Voor een groot deel ontdek je jouw talenten in het gewone onderwijsprogramma. Maar we bieden ook extra lessen dans, sport, theater, muziek, creatief ontwerpen en programmeren. Deze lessen vallen buiten het gewone rooster. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend; als je ervoor kiest, verwachten we dat je komt. In de lessen dans, sport, theater, muziek, creatief ontwerpen en programmeren bereid je je voor op een optreden tijdens Minkema Boulevard: de spectaculaire cultuuravond die een hoogtepunt is van elk schooljaar op de Steinhagenseweg.

Extra uitdaging en leerlingenclubs Minkemalaan

Typisch Minkema zijn de extra's buiten de les om. Alom bekend zijn de culturele avonden: Minkema Muziek Theater en Minkema Live. Dit laatste is een avondvullend programma waarin leerlingen op het podium hun talenten op het gebied van (klein)kunst, dans en verschillende muzikale activiteiten laten zien. Naast je gewone programma kun je extra lessen volgen of lid worden van één van de vele leerlingenclubs. Er zijn extra kosten aan verbonden, maar die zijn de moeite waard! 

Wat past bij jou? Extra's op de Minkemalaan

 • Cambridge English Masterclass (CEM)

  Vanaf de tweede periode van de talentmodules (half november) bereidt een aantal leerlingen uit verschillende tweede klassen zich gedurende twee schooljaren voor op het behalen van een Cambridge First Certificate in English (FCE). Dit diploma is gebaseerd op examens die afgenomen en beoordeeld worden door de Universiteit van Cambridge. Het is een bewijs van een goede vaardigheid in lezen, schrijven, luisteren, spreken en Use of English (idioom en grammatica). Dit diploma wordt wereldwijd erkend en voegt een meerwaarde toe aan het middelbareschooldiploma en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. 

  Leerlingen volgen in de tweede en derde klas  naast de reguliere lessen Engels 1 uur per week de CEM-les in de talentmoduleband (hiernaast volgen zij nog één andere talentmodule per week). In de lessen wordt gewerkt met een speciale lesmethode ontwikkeld door Britse uitgevers. Tijdens het derde leerjaar worden de leerlingen voorbereid op het examen in juni (onder voorbehoud van wijzigingen). Elke week wordt een andere vaardigheid geoefend. Om de vorderingen van de leerling te kunnen bepalen wordt CEM-klas 2 afgesloten met een CEM-schoolexamen.

  De cursus is bedoeld voor enthousiaste leerlingen die goed kunnen samenwerken en die bereid zijn om hard te werken tijdens de lessen. Er is weinig huiswerk, maar het spreekt voor zich dat deze gemotiveerde leerlingen alle lessen aanwezig zijn en hun lessen thuis goed voorbereiden. Tijdens de CEM-lessen is Engels de voertaal.

  Eind mei vindt er een excursie plaats naar Engeland. De leerlingen verblijven drie dagen in Cambridge, waar zij hun geleerde kennis van de Engelse taal in de praktijk brengen.

  Bekijk de uitgebreide informatie over CEM schooljaar 2021-2022

 • Sportklas

  In de sportklas krijg je twee uur extra sport per week: maandagmiddag het 8e en 9e uur. We gaan op diverse sporten dieper in. Ook doen we sporten en spellen die in de gewone les niet aan bod komen. Daarvoor gaan we geregeld op excursie. Bijzonder zijn de sportclinics die je krijgt van echte experts.

  Iets voor jou?
  De sportklas staat open voor alle brugklassers die er zin in hebben. Je hoeft niet uit te blinken in een sport, maar je moet wel gemotiveerd zijn om te sporten en met elkaar prestaties neer te zetten. Het is zeker een aanrader als je:

  • Later misschien een opleiding wilt gaan doen die met sport te maken heeft (denk aan ALO, CIOS, politieacademie, brandweeropleiding, opleiding tot fysiotherapeut)
  • Meer wilt weten over allerlei sporten
  • Van sporten houdt.

  Je leert:

  • Samenwerken
  • Hulpverlenen
  • Coachen
  • Organiseren
  • Leiding geven.

  En verder
  Deelname aan de sportklas kost € 90,- per jaar. Dit zijn kosten voor clinics, excursies en dergelijke. Als leerling van de sportklas kun je doorstromen naar de module Bewegen en Sport in de bovenbouw.

 • Minkema Plus

  Kun jij naast het reguliere lesprogramma wel wat extra's aan? Dan hebben we voor jou van brugklas tot examenklas diverse mogelijkheden. Docenten kunnen je binnen de vaklessen extra leerstof bieden. Maar er zijn ook mogelijkheden buiten de vaklessen:

  • We bieden een verbredingstraject: leerlingen uit onder- en bovenbouw verdiepen zich in een zelfgekozen onderwerp en werken daar onder schooltijd aan.
  • Verder doen er al jaren Minkema-leerlingen mee aan diverse vakolympiades.
  • Ook is er een groep die meedoet aan de Race to Cooperation van de Utrecht University Model United Nations.
  • Tot slot krijgen talentvolle leerlingen uit de bovenbouw de kans om gedurende een aantal weken een speciaal programma op de universiteit volgen.
 • Licht en geluid

  Het licht-en-geluidteam maakt kunst- en cultuuractiviteiten voor publiek zichtbaar en hoorbaar. Heb je belangstelling voor theatertechniek, dan is dit misschien iets voor jou. Het licht-en-geluidteam speelt een belangrijke rol bij de jaarlijkse Minkema Live voorstelling en bijvoorbeeld de gymnasiumdag.

 • Toneelgroep Laat Maar

  Enkele jaren geleden heeft een groep leerlingen het initiatief genomen een toneelgroep te beginnen. ‘Laat maar!’ komt wekelijks bij elkaar en verzorgt jaarlijks een avondvullende voorstelling. Ook heeft de groep al enkele opgetreden voor patiënten in het WKZ.

 • Muziekensemble The Tracks

  Het Minkema College beschikt over een eigen muziekensemble: The Tracks! Dit is een groep enthousiaste leerlingen die elke maandag vanaf 15.50 uur repeteert en ook regelmatig optredens verzorgt binnen én buiten school. Zo stonden zij bijvoorbeeld op Akoestival in Woerden.

  • Bespeel je een muziekinstrument en lijkt het je leuk om na de reguliere lessen te repeteren met medemuzikanten van de school? 
  • Lijkt het je leuk om op te treden op momenten als Minkema Live, Akoestival, de kerstviering en de Open Dag?
  • Heb je genoeg van alleen maar thuis jouw instrument te bespelen? Er is plaats voor alle types muziekinstrument: blazer, strijker, tokkelaar, bassist of drummer
  • Het repertoire omvat: pop, film, musical. Een kleine selectie: Viva la vida (Coldplay), Abba Medley, Numb (Dotan), Arcade (Duncan Laurence), Who wants to live forever (Queen) 

  Als je interesse hebt, meld je dan bij jouw muziekdocent.

 • Debatteam

  Hou jij van een goede discussie? Weet je jouw mening over te brengen, maar sta je ook open voor de mening van anderen? Dan is het debatteam wellicht iets voor jou! Ons debatteam gaat jaarlijks de strijd aan met teams van andere scholen. Met succes: we hebben al enkele keren de landelijke finale gehaald!

 • Gender and Sexuality Alliance (GSA)

  De GSA van het Minkema College bestaat sinds 2014 en telt inmiddels bijna 20 leden uit verschillende leerjaren van de school. De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance. De GSA van het Minkema College is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te schamen. Ze maakt zich sterk voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse leerlingen.

 • Feestcommissie, B.A.C.
  • Houd jij van een feestje?
  • Ben jij goed in organiseren?
  • Vind je het leuk om met anderen samen te werken?
  • Heb je leuke, originele ideeën voor de feesten op school?

  Dan zijn we opzoek naar jou! Dus zit jij in de tweede klas of hoger, dan ben je meer dan welkom om je aan te melden.

  Wat verwachten we van jou:

  • Je aanwezigheid bij de voorbereiding en bij de drie feesten in het jaar: het brugklasfeest, kerstfeest en het eindfeest. Gezellig met de hele crew vooraf eten op school.
  • Dat je een mening durft uit te spreken en inzet toont.
  • Gezellig praten en feesten hoort er zeker bij, maar doorpakken wanneer het nodig is.

   

  Lijkt jou dit leuk? Stuur dan per mail een korte motivatie.

  Misschien ben jij dan binnenkort wel het nieuwste lid van de feestcommissie!

   

Laatste nieuws

Geen nieuwsberichten.