Liefs Minkema

21 februari 2022

Havo- en vwo-leerlingen in de onderbouw van het Minkema College hebben de afgelopen weken bij het vak kunst presentjes gemaakt met als doel: SPREAD THE LOVE! Elk groepje leerlingen heeft een locatie in Woerden of omgeving uitgekozen waar zij de afgelopen dagen en komende weken - als verrassing - de presentjes achterlaten. Met dit initiatief hopen de leerlingen op een kettingreactie van blijdschap en verbondenheid. Liefs Minkema

(Foto: In het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden hebben de leerlingen een hoekje ingericht met creaties die door bezoekers, patiënten of medewerkers kunnen worden meegenomen)

Maar liefst 984 havo- en vwo-leerlingen (36 klassen) in de onderbouw van het Minkema College doen mee aan het project ‘Liefs Minkema’. In dit project, georganiseerd door het vak kunst, zijn leerlingen in groepjes aan de slag gegaan met het bedenken, creëren en vervolgens verspreiden van de presentjes. 

Frederique en Maite (klas 3ab): “Omdat veel mensen het zwaar hebben in deze moeilijke coronatijd, leek het ons een goed idee om de gemaakte projectjes neer te leggen op openbare plaatsen om te bewonderen, om mee te nemen of eventueel aan iemand anders te geven, zodat mensen herinnerd worden aan alle mooie en lieve mensen. Hopelijk helpt het mensen.”

Inmiddels zijn er zo’n 400 presentjes gemaakt die de afgelopen dagen en de komende weken bij ruim 20 verschillende locaties worden neergelegd, waaronder het ziekenhuis, verzorgingshuizen, de bibliotheek en het Stadsmuseum Woerden. Project 'Liefs Minkema' is tot stand gekomen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs waarin de nadruk lag op onderlinge verbinding tussen de leerlingen door middel van samenwerking, in dit geval ook met lokale bewoners.