Ouderavond Bedtime Stories: Hoe praat ik met mijn kind over seks?

23 februari 2022

Seks is overal. Jongeren praten hier onderling veel over. Maar met je ouders praat je niet over seks. Dat is natuurlijk privé. En ouders weten vaak niet hoe dit aan te vliegen, terwijl verliefdheid een mooie aangelegenheid is om over de wensen en grenzen van pubers te praten. Hoe praat je met je kind over liefde en seksualiteit, zonder dat het ongemakkelijk wordt? En hoe steun je ze in het ontdekken van hun eigen seksuele identiteit? De ouderavond Bedtime Stories vindt plaats op 31 maart en wordt aangeboden door de Ouderraad aan alle ouders van onze leerlingen. U kunt zich hiervoor nu aanmelden! Bedtime Stories

Stel: je dochter heeft een uitdagende foto van zichzelf op instagram geplaatst. Liggend op haar bed met alleen ondergoed aan. Jij bent hiervan geschrokken en maakt je zorgen over deze foto online. Je bent sinds kort Facebook- en Instagramvriend van je dochter maar je hebt beloofd dat je je niet bemoeit met wat zij plaatst. Wat doe je? Dit is een van de scènes uit Bedtime Stories.

 

Eigen wensen en grenzen

Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. De interactieve ouderavond Bedtime Stories draait om alles wat ouders hun kind willen meegeven over seks en een toekomstig liefdesleven.  Artistiek leider Kim Zonneveld: “Het belangrijkst is dat kinderen leren wat hun eigen wensen en grenzen zijn. Daarom leren wij ouders: hoe en wanneer geef je jouw kind de juiste tips?”.

Programma Ouderavond 31 maart 2022

Inloop: vanaf 19:15 uur

Begin programma: 19:30

Afsluiting met 10 gouden tips: 21:00 - 21:30

Locatie: aula Minkemalaan 1 te Woerden.

Aanmelden

De aula heeft een beperkte capaciteit. Wij vragen u daarom zich vooraf aan te melden.

Over PlayBack 

PlayBack speelt jaarlijks 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden met inbreng van het publiek, en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.