Trainingen havo/vwo-leerlingen om lekker in je vel te zitten

23 februari 2022

Voor onze havo- & vwo-leerlingen bieden we diverse trainingen om ervoor te zorgen dat ze lekker in hun vel zitten én blijven! Het is een divers aanbod. Zit er iets tussen waar jij enthousiast van wordt? Bespreek dit dan met je mentor en hij/zij kan je ook helpen met aanmelden.

Aanbod trainingen

  • Motivatietraining (OB en BB)

Iwan Pol van What's Next heeft voor de leerlingen van het Minkema College een motivatietraining opgezet. 

Bekijk de flyer voor meer informatie. Er zijn geen kosten aan verbonden; dit wordt vanuit het NPO betaald.

Uiterste aanmelddatum 1 maart.

  • Omgaan met spanning (OB en BB)

Ilse Pijnacker en Diede van der Zee verzorgen dit jaar voor de 2e keer de training omgaan met spanning. Stress is te voorkomen door een goede planning en gebruik van de juiste leerstrategieën. Faalangst is iets anders, namelijk spanning tijdens toetsen, die niet veroorzaakt wordt door een van de hiervoor genoemde factoren (en inzet, motivatie etc.).

Uiterste aanmelddatum 7 maart

  • Studievaardighedentraining (OB en BB)

Eind januari is de 3e studievaardighedentraining gestart. Dit jaar zal nog eenmaal een training worden verzorgd.

Uiterste aanmelddatum 23 maart

  • Stress de Baas! (BB)

Twee lessen gegeven door schoolorthopedagoog Marijke Haaksema voor bovenbouwleerlingen. In deze lessen komt het volgende aan bod: Je brein en stress; hoe je brein in elkaar zit en stress je denken uitschakelt. Hoe ga je om met stress en wat kun je zelf doen om stress te verminderen. 

Deze lessen worden op maandag 14 maart (2e lesuur) en donderdag 17 maart  (5e lesuur) gegeven.

Uiterste aanmelddatum 9 maart

  • Sportles Balans en Kracht (BB)

Aanbod: twee lessen met een mogelijkheid tot individuele coaching van maximaal 2 sessies. Dinsdag 5 april (11.30u) en dinsdag 12 april (15.15u). Binnenkort krijgen leerlingen en ouders informatie over deze sportles gegeven in Sport City door Anne Boumans & Miranda van Bommel.

Uiterste aanmelddatum 28 maart.

Doel:

Een praktisch en effectief programma voor de leerlingen van de bovenbouw, die door omstandigheden minder goed in hun vel zitten. Wij combineren in dit programma onze ervaring uit de sportwereld met die van coaching en persoonlijke begeleiding.

Doelgroep:

Leerlingen uit de bovenbouw van het Minkema College die extra aandacht willen geven aan hun mentale en fysieke conditie en alles uit zichzelf willen halen. 

“Ervaar hoe je de twee uitersten van sport kunt gebruiken om je weer goed en energiek te voelen. Ervaren wat kracht met je doet en hoe je kracht kunt gebruiken. Ontdekken hoe je rust kan nemen; en wat jou helpt voor rust en focus. Leren wat jij nodig hebt om je goed te voelen.”