In gesprek met Özcan Akyol op 26 maart

In hoeverre bepaalt jouw jeugd je wereldbeeld? Schrijver en columnist Özcan Akyol vertelde zijn verhaal tijdens deze bijzondere avond. Daarna gingen leerlingen en ouders met hem en elkaar in gesprek over dit onderwerp. Maar ook het publiek mocht mee praten. Een interactieve avond die je niet wilde missen! 

Özcan Akyol (Deventer, 1984) is een Nederlandse schrijver en columnist.

Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. (bron: www.ozcanakyol.nl)

Foto: New Day Studio

 

Lees meer

Scream your heart out!

Leerlingen vmbo maakten tijdens het vak tekenen posters waarop zij lieten zien hoe burgerschap invulling krijgt op onze school. De opdracht voor de leerlingen was: voor wie wil jij opkomen en welke boodschap moet jouw poster uitdragen? Alle posters waren te bewonderen tijdens de avond met Özcan Akyol op 26 maart.

 

Debat zoals in de Oudheid

In de aula van de Minkemalaan vond op 13 maart 2019 een vergadering van de Griekse volksvertegenwoordiging plaats. Leerlingen havo/vwo en gymnasium (leerjaar 4) gingen in debat over stellingen die nu voor onze leerlingen relevant zijn, zoals: 'Staken onder schooltijd moet kunnen' of 'Geen vlees meer in de kantine'. Het stemmen ging zoals dat er in de Oudheid ook aan toe ging: door de handen in de lucht te steken, de meerderheid bepaalt.

Lees meer

Meet and greet minister Arie Slob 28 maart

Minister Arie Slob kwam 28 maart naar het Minkema College om te zien hoe onze school burgerschap een plek geeft in het onderwijs. Tijdens zijn bezoek maakte hij kennis met het relatieproject op de havo/vwo-locatie. Zo was er een toneelstuk, een gastspreker van COC, vonden er gesprekken plaats over relaties tussen jongens en meisjes en vertelde een transgender zijn verhaal. Ook ging de minister de discussie aan met leerlingen vmbo en havo/vwo over de dilemma’s die komen kijken bij goed burgerschapsonderwijs.

Lees de terugblik van het bezoek van minister Slob

Fotowedstrijd

Welke bijzondere invulling weten onze leerlingen te geven aan het thema van elke maand? 9 maanden lang konden leerlingen een foto insturen die aansloot bij het thema van die maand. Ze mochten daar helemaal hun eigen draai aangeven.

Elke maand werden er twee winnaars gekozen. De jury koos één foto uit en via social media konden mensen stemmen op hun favoriet. De foto met de meeste stemmen was de tweede winnaar. De winnaars wonnen een Bol.com-bon ter waarde van EUR 15,-. Daarnaast werd hun foto tentoongesteld tijdens de expositie in september 2019 in het gemeentehuis van Woerden!

Bekijk de winnende foto's van maart

Burgerschap op het Minkema College